Vinteren er ikke fargeløs <3

Vinteren er ikke fargeløs <3

Mange hevder at vinteren, spesielt her oppe i nord, er preget av fargeløshet. Er dette virkelig tilfellet? Nei, absolutt ikke.

Har du noensinne lagt merke til den fantastiske lysshowet som utfolder seg både ved soloppgang og solnedgang? Himmelen kler seg i ulike nyanserl, som gradvis glir over fra rosa, lilla, gul og oransje. Dette spektakulære fargespillet er blendende vakkert, og man blir aldri lei av å oppleve det!

(Bilde privat)

 

(Bilde er lisensiert fra Shutterstock)

 

 

Og hva med BLÅTIMEN?

Blåtimen oppstår når sola har gått under horisonten.

– Lyset fra sola fortsetter å treffe atmosfæren høyt over oss en stund etter at sola har gått ned. De røde lyspartiklene fra sola går rett gjennom og når ikke fram til oss, men noen av de blå lyspartiklene kan «sprette» i hvilken som helst retning når det treffer et luftmolekyl, forklarer astrofysiker Stein Vidar Hagfors Haugan som er daglig leder for datasenteret til solsatellitten Hinode til NRK.no.

Dermed når noe av det blå lyset fram til oss

(https://www.nrk.no/nordland/derfor-far-vi-blatime-1.7909850)

(Bilde er lisensiert fra Shutterstock)

Jeg ønsker deg en fargefull vinter videre. Ta bilder, let etter fargereferanser og sammenlign bildene med fargeprøver eller fargekart du har liggende, jeg er ganske sikker på at du får deg noen overraskelser ;-)

Klem fra Britt

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.