Høsten gir oss ett bredt spekter av farger, fra syrlig grønn til dype rust-toner, men i hovedsak lune, gode, varme farger. Farger som vi liker og ha rundt oss når det blir kaldere ute.

Høstens fargepalett!

Hvert år spør vi oss hva er det som er "in" i år? Hvilke farger er populære til høsten?

- Som fargerådgiver tenker at naturen hjelper oss litt på vei med et svar på det.

Trendfargene har ofte variasjoner i fargestyrke, klarhet og bruksområder, fra år til år, men at grunnfargene er ofte de samme, de følger som regel årstidene. Grønt er fortsatt veldig aktuelt, alene eller i kombinasjon med naturfarger som brun, beige og konjakkfarger. Basefarger som hvite og greige (Grå/beige) farger er også aktuelle.

Selvølgelig finner vi inspirasjon fra trender hos leverandører som skal selge oss sine produkter, men det er også lov å la seg inspirere av naturen ;-)

Tenk deg en stue med store vindusflater og mye løvtrær i umiddelbar nærhet, det er umulig å ikke bli påvirket med mindre man trekker for gardinene eller bruker sol-skjerming. Fargene ute vil påvirke fargene inne. Mange av oss som har vært gjennom de hvite, sterile årene i interiøret vet nok at disse rommene ikke blir særlig behagelige å være i på høylys dag og kanskje i tillegg litt snø i luften og på bakken. Da trenger litt litt farge og gjerne lune farger! Fargen kan som kjent gjøre det både lunere og kjøligere.

For mye hvitt kan fort bli for sterkt til øye, men demper vi ned rommet med lune farger i gardiner og andre tekstiler blir opplevelsen en helt annen. Og kanskje er det derfor vi setter sånn pris på høstens fargepalett? Den gir oss ett bredt spekter fra syrlig grønn til dype rust-toner, men i hovedsak lune, gode, varme farger. Farger som vi liker og ha rundt oss når det blir kaldere ute.

Og vil du ha tips til en farge som "POPPER" ut sammen med høstpaletten? Sjekk "Petrol", det en blå/grønn farge som ofte er litt dypere enn andre turkise farger. Men husk, dette kan variere.

Hva tenker du? Tenker du likt som meg?

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.