Se så sterk fargene er! Den knallblå himmelen, de intense røde bladene og den fortsatt sterke grønnfargen som har begynt å bevege seg mot gult!  Her finner du faktisk hele fargesirkelen!

Høstpalett på Voss og NCS-Fargesirkel.

Nå MÅ du ta turen ut for å se hvor sterk fargepaletten er i naturen!

Jeg fikk låne dette bildet, fotografert av Eivind Løberg på Voss i går, fredag 19.10.23.

Se så sterk fargene er! Den knallblå himmelen, de intense røde bladene og den fortsatt sterke grønnfargen som har begynt å bevege seg mot gult!

Her finner du faktisk hele fargesirkelen!!!

 

 

@ncsfargesirkel

På bildene ser du NCS sin fargesirkel i samme posisjon, med og uten bilde i bakgrunn. Her ser du tydelig hvor kulørte fargene faktisk er og det er helt uten filter ;-)

 

Denne paletten ser vi ikke så mye hjemme i interiøret hos folk, nå i 2023, men går du tilbake til 90 tallets interiørfarger så var disse fargene helt vanlig i norske hjem.

Bondefarger kalte vi det. Bonderødt, mosegrønt, okergult og sterke, rene blåfarger som ofte ble kalt "kongeblå", "himmelblå" etc

Nye møbler ble gamle

De tradisjonelle bondefargene fikk en ny blomstringstid. Det skulle være lunt og trygt og møblene skulle helst være gamle med slitt maling. De lutede møblene fra 80-årene ble nå malt for å se ut slik de gjorde før vi lutet dem. De rike kjøpte ekte antikviteter, mens de fleste av oss jukset så godt vi kunne. Også nye møbler skulle se gamle ut, og mange gikk på kurs for å lære de gamle maleteknikkene. Vi kjøpte trehvite møbler i gammel stil og dekorerte dem selv etter alle kunstens regler. Kunstig slitasje var prikken over i'en. Det ordnet vi med sandpapir.

https://www.ifi.no/gjensyn-med-1990-arene

 

GOD HELG, gå ut og nyt de vakre fargene du finner ute i naturen <3

Fargerik klem fra Britt

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.