Fargefredag 3. mai 2024

Fargefredag 3. mai 2024

Skal du male terrassen i år?

Hvilken farge vil jeg ha og hva bør jeg tenke på?

Når det kommer til fargevalg så bør du tenke litt likt som du gjør innendørs, hvilke farger er det i omgivelsene? Hvilken farge har huset og kanskje har terassebordene en slitt beis fra før med mye farge som henger igjen?

NB: Det er viktig å vaske underlaget før beising av flere grunner. Ved å fjerne smuss og skitt sikrer du jevn absorbering og bedre vedheft for beisen. Dette bidrar til et mer tilfredsstillende estetisk resultat og langvarig beskyttelse av treverket.

Fargevalg:

Velg riktig fargesammensetning for å skape en følelse av ro på din terrasse.

Lyse farger på gulvet kan bidra til å holde temperaturen lavere, mens mørke brune eller sorte farger kan absorbere mer varme og føles varmere under føttene. Ved å velge lyse farger kan du nyte en kjøligere og mer behagelig utendørsopplevelse, samtidig som du skaper en avslappende atmosfære for å slappe av og nyte omgivelsene

Under så gir jeg deg to ulike forslag og hvorfor jeg har valgt som jeg har gjort :-)

Hjemme hos oss <3

Vi bor nede ved sjøen, hvor vi alltid har litt vind på fremsiden av huset, mot sjøen. Vår hovedterrasse vender mot sør/vest på baksiden av huset, og her søker jeg etter varmen, skjermet fra hav- og solgangsbris.

Huset vårt har en hvit fasade med røde (antikke) takstein. Ved valg av farge ønsket jeg en varm brun tone som harmoniserer med det rustrøde taket og skaper en lun og hjemmekoselig atmosfære. Det er viktig for meg at brunfargen ikke blir for rød eller for mørk, da det passer bedre i fjellet etter min mening. Derfor falt valget på fargen "Eksotisk tre" fra Jotun sin Trebitt terrassebeis. Et fantastisk produkt å jobbe med.

Vi beiset terrassen med denne fargen første gang i 2019, og nå igjen i 2024 – ja, jeg vet, det er to år på overtid ;-)

(https://www.jotun.com/no-no/decorative/search?freeText=Jotun%20Industri%20TREBITT%20Beis)

 

 

Fargevalget til vårt fristed, campingen, var også viktig!

For 7 år siden solgte vi vår hytte til fordel for en bobil. Etter utallige somre med plenklipping og beising av hytte, garasje og en stor låve, var vi lei! Jeg startet butikken i 2015 og jobbet hver lørdag, så helgene gikk med til arbeid på småbruket vårt, en idyllisk plass i Skålvikfjorden, Halsa. Men det er en tid for alt, og vi ønsket mer frihet og tid til å gjøre andre ting.

Vi brukte bobilen flittig de første årene, men etter hvert savnet vi å bruke den uten å måtte kjøre så langt. Dessuten kom pandemien, og vi fikk ikke dra over kommunegrensene i en periode. I 2020 ble vi i Orkdal slått sammen med Agdenes kommune, og vi fikk tilgang til den vakre perlen "Værnes" i ytre delen av gamle Agdenes. Her fikk vi leid oss en fastplass hvor vi kunne parkere bobilen når den ikke er i bruk.

Men... mye vil ha mer! Vi hadde jo ingen terrasse eller spikertelt 😂 Plattingen ble bygd, og den lille lekestuen ble flyttet for å ha et lite ekstra krypinn. Og her har vi fått det SÅ fint 😍 Men lekestuen måtte friskes opp, men det blir et eget innlegg ved en senere anledning. 😉

Når det gjelder valg av terrassens beis, så tok jeg hensyn til at her er vi omgitt av åpent hav, strender, holmer og skjær, men også noen fjelltopper. Så her er det mye stein i ulike fargetoner. Jeg ønsket en lun, men også en sval fargetone som passer til både hav og fjell. Valget sto mellom to ulike nyanser, "Eleganse" eller "Elvestein" fra @butinox. Jeg var redd "Elvestein" ville bli for mørk, og den skulle også passe til den lysegule lekestuen, så fargen måtte ikke bli for varm eller dominant. Derfor falt valget på "Eleganse". Når jeg begynte å påføre denne virket den veldig mye mørkere og mer grå enn jeg ønsket, men den ble perfekt. Passe varm og passe lys/grålig fargetone som blender inn i omgivelsene og matchet lekestuen perfekt!

... Og den måtte jo også matche bilen, må vite 😉

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.