Fargefredag 26. april 2024

Fargefredag 26. april 2024

Fargeinspirasjon fra Naturen!

Skal årstiden bestemme fargepaletten vår? Nei, mener jeg, men den kan la oss inspirere og vi kan variere mellom lette og tunge materialer på samme vis som vi kan leke oss med ulike nyanser innen vår egen fargepalett.

Skoggrønt og jordtoner: Hent inspirasjon fra skogens grønne løvverk og jordens varme toner ved å bruke nyanser av skoggrønt, mosegrønt, brunt og grått i hjemmet ditt. Mal vegger i myke grønnfarger, legg til tekstiler i jordfarger og bruk naturlige materialer som tre og stein for en harmonisk atmosfære.

Himmelblått og havets nyanser: La deg inspirere av himmelens blå og havets nyanser med farger som lyseblå, turkis og sjøgrønt. Dekorer rommene dine med tekstiler i blå og grønne toner, legg til akvarellmalerier av havet og bruk dekorative elementer som stener og koraller for å skape en følelse av ro og avslapning.

Solens varme og gledens farger: Gi hjemmet ditt et løft av energi og glede ved å bruke solens varme farger som gul, oransje og rød. Legg til puter i solgule nyanser, mal en vegg i en varm oransjetone og bruk blomsterarrangementer i røde og gylne farger for å bringe naturens livlige palett innendørs.

Blomsterhagens fargerike palett: Utforsk blomsterhagens fargerike palett med en blanding av pastellfarger og dype juveltoner. Legg til tekstiler i myke rosa, lilla og lavendel, bruk blomstermønstre på puter, gardiner og eller bilder. Bruk gjerne friske blomsteroppsatser i alle regnbuens farger for å gi hjemmet ditt et touch av vårens friskhet og skjønnhet.

Fjellets beroligende toner: Skap en følelse av ro og harmoni i hjemmet ditt ved å bruke fjellets beroligende toner som grå, blå og grønn. Mal vegger i myke gråfarger, legg til tekstiler i dype blåtoner og bruk dekorative elementer som fjellbilder og furutrær for å bringe den naturlige skjønnheten av fjellet innendørs.

 

Skoggrønt og jordtoner

 

Himmelblått og havets nyanser

 

Solens varme og gledens farger

 

Blomsterhagens fargerike palett

 

Fjellets beroligende toner

 

 

- Og alle disse fargenyansene, ca 10 millioner ulike nyanser finner vi i NCS-systemet og jeg hjelper deg gjerne med å å finne den riktige!

NCS-Fargesirkel

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.